رولیک
رولیک ها
شرکت مهندسی کامل صنعت با کسب تجارب علمی و عملی و مطالعات گسترده در زمینه طراحی و تولید اجزاء سیستم های انتقال مواد ( به ویژه نوار نقاله) بطور تخصصی فعالیت می نماید. یکی از فعالیت های اصلی این شرک ، ساخت انواع رولیک ها ، پایه رولیک ها و انواع درام ها با مشخصات استانداردهای معتبر جهانی از قبیل UNI ,DIN,ISO,GIS, BS، FEM ,AFNOR ,CEMA با کیفیت عالی می باشد.برای اینکه بتواند به بازارهای جهانی دراین زمینه دسترسی داشته باشد مجموعه خود را مجهز به آزمایشگاه مدرن مطابق استاندارد ISO 17025 نموده که هم نیاز خود و صنایع دیگر را در این مورد برطرف نماید .
اجزای رولیک
انواع رولیک
1- رولیک های ضربه گیر : impact roller
رولیک های ضربه گیر در زیر محل های ریزش بار نصب می گردند. قرار گیری رینگ های لاستیکی بر روی این رولیک با ضخامت و مقاومت مناسب باعث کاهش شدت ضربه بار بر آنها می شود. رولیک ها ضربه گیر باید هم محور ، آب بند ، و روان باشند . آب بندی این رولیک ها از آن جهت اهمیت دارند که این رولیک ها مستقیما در معرض گرد و غبار ناشی از ریزش مواد بر روی خط قرار دارند.رولیک های ضربه گیر در اندازه های مختلف ساخته می شود. رینگ های لاستیکی رولیک های ضربه گیر قابلیت تحمل دمای از منفی 20 درجه سانتی گراد تا مثبت 80 درجه سانتی گراد را دارند. رینگ های لاستیکی از جنس NR/SBR یا NR/PBR با سختی 65 الی 85, Shore A می باشند.
2- رولیک های رفت: carrying roller
رولیک های رفت یا Carrying roller ها در قسمت حمل مواد در خطوط انتقال مورد استفاده قرار می گیرد . رولیک های رفت در اکثر نوار نقاله ها فلزی بوده و بر روی پایه رولیک های مسیر رفت نصب می شوند، بیشترین اصطکاک را با تسمه نقاله دارد، بالطبع در صورت بالانس نبودن، نداشتن سطح مناسب، مقاومت در برابر دوران ، بیشترین تاثیر را بر روی مجموعه ی انتقال مواد خواهند گذاشت .فاصله رولیک های مسیر رفت بر اساس عواملی چون عرض تسمه و میزان وزن بار و نوع بار ی که تسمه نقاله حمل می کند تعیین می شود .جنس لوله های رولیک های رفت معمولا بر اساس شرایط کاری و شرایط محیطی نوار نقاله انتخاب می شود .
3- رولیک های برگشت : Return roller
ازرولیک های برگشت در قسمت برگشت تجهیزات انتقال استفاده می شود، در واقع از قسمت تخلیه به قسمت بارگیری ، وظیفه اصلی رولیک برگشت نگه داشتن نوار بازگشتی است که به دو صورت افقی و V شکل اجرا می شود؛ تیپ V شکل برای تحمل نوار های سنگین مناسب تر است. در صورت وجود ذرات ساینده بر روی نوار و به جهت جلوگیری از آسیب دیدن رولیک های برگشت، از رینگهای لاستیکی استفاده می شود که رینگ های لاستیکی روی بدنه ی آن ها با فاصله نصب شده اند و به ریزش مواد ساینده و دور شدن از تسمه نقاله نیز کمک می کنند.
4- رولیک های راهنما :
رولیک ها ی راهنما نقش مهمی در هدایت تسمه نقاله درمسیر مستقیم دارد . باید در طراحی نوارنقاله ها فواصل مناسبی جهت نصب رولیک های راهنما در نظر گرفت تا از انحراف تسمه در مقطع مختلف نوار جلوگیری نماید . وساخت ونصب رولیک ها راهنما باید بصورت باشد که تسمه را آسیب نزند.
مشخصات رولیک های استاندارد :
1- دارابودن سطحی صاف و هموار
2- مقاومت اصطکاکی کم
3- مقاوم در برابر ورود گرد و غبار و رطوبت
4- طول عمر مفید بیشتر
5- سرو صدا کم و تحمل بار مناسب
6- تعمیرات آسان و هزینه نگهداری پایین
هوزینگ رولیک ها :
هوزینک ها که بعنوان نگهدارنده های بلبرینگ وسیل بندی های رولیک مورد استفاده قرار می گیرند به روش کشش عمیق تولید شده وبا ترانس M7 کالیبر می گردد .
رعایت نکات فنی :
یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب رولیک ها توجه به مقاومت داخلی رولیک نسبت به حرکت می باشد . چرا که این نکته علاوه بر وارد نمودن آسیب نامحسوس و تدریجی بر کل سیستم انتقال مواد به لحاظ وجود مقاومت اصطکاکی بالا، نیاز به افزایش قدرت محرکه (الکتروگیربکس قویتر) و در نتیجه مصرف برق بیشتر میگردد. از دیگر معایب آن از کار افتادن زودرس رولیک ، آسیب دیدن تسمه نقاله ، تعمیر مکرر و صرف هزینه های گزاف می باشد . شرکت مهندسی کامل صنعت تهران بمنظور کنترل کیفی محصول و ایجاد اطمینان خاطر نزد مصرف کنندگان محترم ، برای اولین بار در ایران از دستگاه ویژه ای بنام Idler friction tester استفاده نموده و میزان مقاومت داخلی رولیک را به روش الکترونیکی ( دیجیتالی) مشخص و آن را در اختیار متقاضی قرار میدهد.
تست های لازم برای کنترل کیفی رولیک های ساخته شده :
شرکت مهندسی کامل صنعت تهران کلیه تست های زیر را برای رولیک های تولیدی خود انجام می دهد .
1- تست اصطکاک : Friction test
2- تست خارج از محور: Run out test
3- تست طول عمر: life time test
4- تست نشتی : Sealing test